BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, October 16, 2012

kenapa puterishamiera?

ASSALAMMUALAIKUM

kita akan buat session ini cepat and padat sebab kowg mn suka bace entry aku kan.
puterishamiera?? mcm pernah dgr kn kn...
xnpk kew link blog nie..haaaiihhhh

ramai gak kwn2 tny why puterishamiera? yg berkaitan hanya miera.mn pulok celop puterisha tuh...hurrmmmm rase2 awk mcm ne?

rahsia disebalik nama puterishamiera tuh lahir dari mase Form 1,semasa nk buat email yahoo..hehe (biase lar baru nk blaja IT kn)
nama puterishamiera tuh diilhamkan dari nama saya sendri.kaitan?jap2.

puteri= maksud nama bagi AMIRA
sha= amek dr my first couple shafiq
miera= my non-official name

jadi dari situ lar wujudnya puterishamiera...
simple right?
buat ape nk complicated kn kalo kita da Mrs.Simple kn..HAHA
dan miera dh guna nama tuh secara officially kat FB,Twitter n even this blog.

tujuan bgtaw...saya syok sendri nk bgtaw n nk suwoh kowg tahu n remember me..hak3
that's all see ya.. ^_^

Thursday, October 11, 2012

Status Vs Kolej

Assalammualaikum

entry second lau xsilap for my blog tok ary nie..
oke straight to the point.
status vs kolej?
Status disini bukan status single,taken or anything oke..
entry nie khas glew tok pelajar UiTM Terengganu Kampus Dungun.
seperti selalu kita tahu yg every sem kena kutip merit right?now ley lar bkaq i-kolej tok check status kowg coz status telah dikemaskini katanya so semak2 lar..
kepada 60 siswa n 60 siswi yg dpt ranking tertinggi saya mngucapkan sekalung tahniah kerana anda akan diserapkan ke Duyung..
oh yeahh!
bagi yg berjawatan,tahniah juga tp kpd yg xberjaya ley usaha lagi tok thon dpn k... :D

next, kolej.Oke kita ada 6 kolej kat dlm UiTM nie kn..
tarikh tempahan bilik akan dibuka adalah 15/10/2012 pkul 8.00 pg xsilap.secara on9 lar.
jadi masing2 pandai2 lar tempah kolej tok diri sendri oke...?
mcm ne nk tempah..?
oke done with that n nie link for i-kolej.
selamat menempah ye..1

What Is Body Mist?

Mowning2 semua..
mata tuh dh bukaq blom..?aisshh mcm xbkaq agy jewp..meowmoew..hehe
bgon lar dh pkul brape ini...?(mcm owg bace blog ak nie pg2 buta lak an)
juz a few things nk kongsi

PICTURE
#taken past semester


QUOTES OF THE DAY

walau lama mana pun dia tak contact kita , kalau dia memang sayang kita & kalau ada jodoh , insya-Allah kita akan bersama dia
#credit to faiz suhaimi 

MUSIC 
#f(x)-pinocchio(danger)

STORY
rindu lar dekat dy...nk jmpe dy tp sempat ke..?
n lbey parah boleh ke?myra xmau r owg kata myra rmpas owg pnyer lak an.
plus2, kita dh xcontact..takot lar.
ngeh3
anyway,saya nk ajak awk kuo 30hb nie ley..?
tue pown lau awk snggup amek cuti lar..kn awk keje.. ^_^

WHAT'S NEW?
here some new info about body mist

What is body mist? 
Body mist is water-based and it consists of different concoction of essential oils. It can be made of aromatherapy oils with a dash of your favourite fragrance oils. 

Tuesday, October 9, 2012

Mari Rapatkan Ukuwah

Assalammualaikum ^_^

indahnya dunia hari nie..
bgon awl ary nie coz xley tydo pas suboh tp lpz my roomate g exam pg td pkul 9.00a.m troz tydo balik..HAHA
it's a wonderful feelin' (ade aku kesah)

nie stdy dop agy nie..keje tgox cite,on9 mengular..hahaha
guane final gini hah??xpe2 dont worry after this myra stdy oke darl All..ngeh3.
let's stort moorie here.

PICTURE
# this picture taken mase g Dinner Faccsys but xprnah post pic nie
*Faccsys stand for Faculty of Accountancy n System


QUOTES OF THE DAY
THE ONE THAT LOVE US NEVER REALLY LEAVE US.WE CAN FIND THEM IN OUR HEART.

MUSIC
#Bigbang-BLUE best glew..agy2 part daesung nyanyi^_^

STORY

Sekarang sgt2 minat kat Daesung-bigbang.
kenapa?
ntah...dy nyanyi sdap kowt..suka cgt2
agy2 part 
"Taeonaseo neol mannago jugeul mankeum saranghago

Parahke muldeureo sirin nae maeum
Nuneul gamado neol neukkil su eopjanha"
anyway dgr cite bigbang akan held concert kat malaysia this 27 oct xsilap.
REAL FAN g lar tgox..myra terkecuali sbb minat daesung je..HAHA



WHAT'S NEW?
Xda yg baru juz lame saje~
for anyone yg sudi add n follow myra pleaz add me at Nur Amira Mohd Akasah or follow me at twitter @puterishamiera 
Thanx dear fwen :D

Di akhir rase ini,minta maaf lau terkasar bahasa,silap bicara.
n pleaz doakn kejayaan myra...
Really Love u All

Monday, October 8, 2012

MOGA KEKAL BAHAGIA

ASSALAMMUALAIKUM..!
Sila jawab ye ibu,ayah,kakak,abang and adik semua.. ^_^

Tengok tajok,mak aihh ape seyh..ganas sgt dh ur..
KEKAL BAHAGIA?
persoalannya siapa??
teeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttt...!

Hehe oke2 jgn pk negatif cgt k..entry nie i saje2 je buat for my BFF yang dr drjh 4 bersama dgn myra..juz saje nk gedik2 nan dy tulis pasal dy kn..plus2 dy penah complain yg xda entry pasal dy kat wall ini..wakakaka
NOW cik hana pleaz read carefully what i write oke..?

kenal cik hana nie dh lame dh juz jarang gler jmpe..kn??
anyway, the guy myra xpenah jmpe agy...ble mau kenal lar cik hana?? ak nk bambu dy cket..haha
jadi nk dijadikan cerita dyowg nie mula dr skandal xsilap..
tuptuptup couple sudah..wahhhhhh...!!!!

meyh kita zoom in cket our little fwen


# nie lar Nur Farhana Binti Mohd Firdaus Ravi(lau xsilap lar nama ayah dy)

n her little prince charming


# yang nie lak bkn pakwe aku tp pakwe hana, Mohd Rahimi Bin Mohd Ali..haha


sesuai kn dyowg nie..so sweet..!
bagai gula kapas manisnya..hakhak 
jadi since yesterday kowg pnyer anniversary yg ke 4 bulan kn so myra nk congrate kat kowg lar.Tahniah sbb kowg still bersama lagi wlu byk dugaan n rintangan..ade kew???
myra hope cgt kowg bhgia..n tlg r kawen awl..
aku nk mkn nasi minyak lar weyh....!!!!

Hehehe

oke let end here wif pesanan dr penaja(aku)

p/s: to reyme aley
pleaz jaga my hana baek2.even she look though but she didn't.
jgn maen2 kn hati dan perasaan dy k.Aku xnk ko ulang ape yg ex bf dy prnah buat kat dy..aku nk ko tatang dy bgai minyak yg penuh..grrr =.=" tp tlg jgn trlampau spoil..pening pale aku.
she need love n care the most.Pape yg brlaku kat dy(n the reason is you),ko owg 1st aku cari ye..Uniza dgn UiTM Dungun xjaoh mn pown..ini kan segamat dgn kuantan.kjap je ak smpi sn..So pleaz take care hana before i "take care" kn u ea...HAHA


Sunday, October 7, 2012

Buang yang Keruh, Ambil yang Jernih

Assalammualaikum...

intro ary nie, i'm in the middle of exam week..! OMG..!
boley pula tang tuh aku nk update ini blog an..hehe
Anyway i'm here nk coret comot2 je kat cni..kui3

PICTURE


# nie my latest pic

QUOTES OF THE DAY

Never say goodbye when you still want to try. Never give up when you can still take it. Never say you don't love them when you can't let go.

MUSIC


#currently myra dgr lagu nie..sbb cgt energetic. ELECTRIC SHOCK by f(x)

STORY

saya telah melupakan kesedihan n beralih kpd kegembiraan yang ade..myra mahu enjoy dunia nie selagi termampu..now kena struggle cgt2 pada my exam..takot suda..

WHAT NEW?


#beli handbag baru.hehe tq my roomate coz sudi teman g beli..kui3


jadi tue je kowt yg mira nk story ary nie..anytime myra update agy k...
sincerely wif love..