BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, June 18, 2013

GENERAL MEETING KELAB DEBAT DAN PIDATO

Assalammualaikum

Saja lar nk menghupdate ini blog n nk bising n memekik kat kowg yg pada tarikh 19/06/2013 Kelab Debat dan Pidato UiTM Dungun Terengganu akan mengadakan General Meeting bagi sesi Jun 2013 yang bertempat di Dewan Anggerik UiTMT kampus Dungun. Semua pelajar dijemput hadir bagi memeriahkan majlis tersebut. Myra sebagai exco ICT bagi Kelab debat Dungun dan Pidato mengalu-alukan kedatangan anda ke majlis kami.

 Sebarang butir-butiran boleh lar lihat blog Kelab Debat dan Pidato UiTMT
dh alang2 klik tuh ringankan tangan follow blog kelab debat tuh keyh.. :*

Sesiapa student UiTM Terengganu kampus Dungun jangan lupa datang ea malam esok :D

Sunday, April 7, 2013

RESIPI : PASTA CARBONARA

EH AWAK..!
hye2 *lambai tangan bagai nk rak*
thanx lar sudi nk membaca kita punyer blog berhabuk lagi buruk nieyh haaa~ u'ollsss

Today saje lar rase nk berkongsi resipi?resipi?
myra memasak? OMG..! betul kaa nieyh..hak3
Xda lar resipi mn pown sbb mmg dh sedia ada semua benda nieyh kn..plus2 ada PREGO.. >.<
myra sememangnya suka cgt mkn carbonara nieyh sbb rase dy sedap yg amat tahu..tahu..
so,from that way lar myra rase nk berkongsi jaa ngan kowg
#sharingiscaring

Oke,first the ingredient dulu

Bahan2:
1 paket spaghetti (myra guna kimball ary tuh sbb san remo xda)
2 tin prego carbonara cendawan
1 kotak susu dutchlady full cream
1 biji bawang holland (yg wane oren2 tuh)
beberapa ulas bawang putih(cincang halus)
sosej (ikot suka)
1 tin cendawan butang (dihiris)


okeyh,first sekali spaghetti tuh,korang rendam/ senang cite rebus dalam air..letak sikit minyak supaya xmelekit.

Then,masuk minyak sikit dalam periuk.(myra cadangkan guna minyak zaitun)

Masukkan bawang putih yang dh dicincang halus n bawang holland tuh..kasi tumis sampai naek bau..

Pas tuh masokkan sosej,jgn lupa potong dulu taw..


Agk2 mcm dh msk cket sosej tuh masukkan sos prego carbonara tuh..then kacau..slow kn api ye~~

Next,masuk cendawan butang tuh..semuanya..hik3 (saya pemurah)

Lastly,bile sos prego tuh nmpk pekat,masukkn susu dutch lady sedikit demi sedikit then kacau2 lar..hah dh nk jadi tuh.

Ikot lar taste kowg if rase mcm suka pekat2 biar dy pekat..if suka sedang2 just make it a little bit cair..myra slalu buat pekat sedikit. :D dont forget,garam secukup rasa XD

oke then final preparation,spaghetti yg kowg rebus td tuh,toskn airnya then letak dalam pinggan.then letak sos yg kowg dh masak td kat ats dy..better tunggu sekejap bg sos dy serap sikit dlm spaghetti tuh..yummy~

Tuh je lar kowt cara simple masak spaghetti carbonara

*if xnk guna spaghetti ley guna fettucini or macaroni ye :D




Friday, April 5, 2013

M A M A S A Y A

Assalammualaikum n a very good morning..!

Pagi oke bukan malam..now jam menunjukkan pukul 1.53 pagi hari jumaat 05/04/2013.
saje nk menghupdate ini blog coz saya nk memperkenalkan mama saya kat kowg semua.

MAMA? ibu kandung? ohhhh tidak2.. ibu tiri? lagi r xmungkin..!
HAK3

nk dijadikan ceritanya myra panggil dy mama bcoz of mase kami pergi sekayu bersama-sama dy sangat2 menjaga saya. jaga makan minum myra,masak tok myra n etc. mase tuh lar rase mcm ada mama plak an..hahaha

So start dari situ lar panggil dy mama.
Now I ada kat umah mama sbb nk stdy kononnya tp mmg betul lar..nk stdy.!
mama kata niat itu yg penting #ehhh 
dh byk hari dok umah ngan mama nieyh but she still the same.
wsau cgt lau myra nie xmkn..semua lar..apa yg ditambah best agy, mama nie senang diajak berbincang plus dy satu kepala plak ngan kita nieyh..thumbs up lar mama..!
banyak lar aktiviti2 yg dh diluangkan waktu bersama ngan dy even kdg2 tuh aktiviti tuh semua bidan terjun or tetibe sahaja.

xpyah nk cite agy lets view for a while.

# pic mase tgox papa maen futsal kat x-zone(abaikan eye bag tuh)


#sebelum naik bukit bauk (KI pelajar sem 4 UiTM Dungun)

Haaaaa sweet x kami? sweeet kn kn kn..ngee~
ini lar mama saya Syahirah binti Saleh. Kelantanesse,20 years old, rara shahierah or rara for short n stdying in Accounting Information System like me..! (we're classmate since part 1)
trust me dy ada naluri keibuan gitu...but apparently she's not available

#papa+mama





Wednesday, March 6, 2013

TRANFORMASI KALI PERTAMA

Assalammualaikum..!

Dear oppa,unnie and dongseng,

pe kabo semua...? what..?sihat ye..
Alhamdulillah
myra pown Alhamdulillah sihat2 saje..
*stop mukadimah*

oke tajok entry bajet gempak kn..kn..
mmg ak suka gempakkn benda yg xbape nk gempak nieyh..kenape?
suka aty ak lar..blog aku..! HAHA XD
"TRANSFORMASI KALI PERTAMA"
#EHHHHH
laen mcm jaa bunyi..ada pape kew? 
*mata pandang ats bwh*

nk dijadikan cerita dongeng kanak2,
myra n tiera.......
cpe tiera? pulak dh...my classmate lar.
nnty myra tulis entry pasal dy bg kamu knl..hahahaha *promote nieyh*
oke sambong..kisahnya kami nie pergi lar ke Restoran batu 49 lau xsilap sbb tiera ada urusan sikit kat situ.
dh alang2 g restoran mkn lar pe agy kn..kami lunch disana..harga mmg amat berpatutan.
lokasi dy dekat je ngan bangunan transformasi.
Lau setakat jln kaki mmg xpatah pown kaki kowg tuh,so dont worry cgt lar.
So, transformasi...
actually first time menjejakkn kaki kat situ.
perasaan bercampur baur..mn x nya, guane dax akaun tersesat kat blok EE(electrical engineering) lak kn..? kepelikan disitu ye kwn2..
kami pown buat muka selamba badak, troz lar duduk kat kerusi luar bngunan trans..
berlagak mcm dax EE jap yg kononnya nk tunggu klaz bermula(dalam aty cuak semacam)..Actually kami ke situ sbb nk tnggu van kunyit jaa.nk alek U balik..
sbb matahari sgt terik lau nk tnggu kat tepi jalan..
Lama lar jugak kami dok kat situ n byk lar jugak terlepas van kunyit(3 kali kowt)
*pe ke malang nya nasib kami nie*
kami pown nervous smcm jaa sbb dax EE dh nk kuo n msox klaz sbb jam dh mnunjukkn pkul 1.55 ptg..xmcm benggang lak an lau dok kat situ.
tp............
Alhamdulillah ada jugak van kunyit yg kami tunggu2 plus,terselamat lar kami dr memalukan diri sendri dok kat bangunan transformasi tuh.

tiera, taubat dh nk g trans..pas nie xmoh g agy lar..
nerve-wrecking moment kowtt..HAHA
lau fikir2 balik kelakar plak sbb muka masing2 xley blaa.HAHA


# muka kebosanan akibat menunggu terlalu lama 

k lorwh tata reader..
muah cket...... xoxo

Saturday, March 2, 2013

SOCIAL NETWORKING

Assalammualaikum

sihat..?haruslah sihat ye wahai reader semua.
social networking?
saja je nk share2 social networking yg myra guna..if nk add,follow or anythng please do so ye..ite pown suka berkawan reramai nieyh :))

BLOGGER



FACEBOOK


TWITTER



Also my instagram: @puterishamiera

Like I said earlier if nk add/follow just do it k..click on the picture XD
Till then people..xoxo



Happy Single Life

Assalammualaikum


hey there dear fellow,follower n reader too..
ehh tetibe jaa mat salleh bagai..mung dh kenape cik myra oit..?
HAHA well we need improvement right..

SIHAT?
yeahh hell yeahh saya baik2 saja..baru jaa lepas sembuh dr semua penyakit.Demam,batuk,selsema,loya n sakit tekak everything normal..
n please pray kuman dlm darah myra nie dh blaa dr darah myra..ngee~

ENTRY?
yeah bout the entry, happy single life?
kenape? I'm single oke.xpercaye..?
Ikot suka anda lar..saya tiada bf/kekasih for the time being
tp
who know pe yg akan berlaku 1 ary nnty kn.
lelaki yg myra post sebelum nie?siapa dy?
ehh jgn salah fhm,he just one of my friend..juz bff not bf k ^_^

oke ary nie genap lar 1 thn me hidup single,mean that 1 thn dh myra clash ngan cik Mohd Hafiy..hehehe
mcm xpercaya jaa dh 1 thn,rasa mcm sekejap je dunia nie berputar kn..kn..
n I'll be 20 this year. 2 digit kowt kat dpn tuh..dh xda dh 1 digit.
sila sedar anda dh tua ye..hehe *sape sama mcm kita angkt kaki please*

So pe nk buat bile hidup single nie adalah juz enjoy the life to eternity,kang dh ada bf mula lar itu xley ini xley.
Maaf,xbermksd nk kata mereka akan menggongkong tp juz limited lar kn..wisau mungkin *think pos+*

mcm2 rancangan telah direncana kn sementara hidup single nie jd let's go with the plan oke..? cik rara shahiera sila jalankan tugas anda dengan baik untuk plan2 akan datang yaa..
noticed me please.
sape2 nk ikot dipersilakan sgt2 *lelaki digalakkan* #ehhhh gatal betul ini perempuan kn..hikhikhik

cau dulu dear awk,awk n awk..till then ya xoxo.. :*


Saturday, January 26, 2013

How Should I Say?

ASSALAMMUALAIKUM...!

weeee~ we met again..huwaaa..!!!!
mmg glew wndu nk mampos kat blog aku nieyh hah pown..
lama xmenghupdate ye lar kn kn kn..
so how u guys doing?? better? good?
harap2 semua baik2 belaka..huhuhu

k how my life go on?

better?good?bad?

it's  BETTER actually..!
kita dh move on dh taw awk2 skalian..no more my ex-bf anymore.
campak gaung k..THE END!
lau ada pape pown sekadar kawan sahaja.
   tuh pown xtaw r dy nk tegur ke dop an..ade aku kesah?
not my problem k.

Now my life  better
how myra move on..? of course sbb someone kn
he meant a lot to me now.

#nie pic mase dy kecik2 oke
nama dy?? perlu ke? xkn..! biar myra n yg tertentu sahaja yg mengetahuinya oke..!
 sbb dy nie lar myra blaja move on kn diri sendri.
it's nice sbb dy distract myra troz dr pk my ex..glew hebat lar kn..
How kenal dy?
we're friends. kawan mase form 5 kowt xsilap.. =.=" sbb kami 1 tmpt tusyen
saya tusyen add math oke kerana mmg xpandai add math
jadi disitu lar kami berkenalan tp xpernah rapat pown kowt.
but after berwhatsapp ngan dy bru lar nk knl2 cket kn ngan dy.
 sesi suai kenal katanya..hak tuuiihhh sesi lar cgt kn
but Alhamdulillah lar dy dax baik,xpernah agy r nk sakit2 kn aty aku nieyh agy
gado? memang byk kali lar kn..jgn tny lar,lau 1 ary xgado xley kowt :P
        baru2 nie g air terjun sekayu ngan dy..glew sporting kowt
aku ajak jaa dy kata "on" huwaaa the best lar kawww
kelas kaw jahh..!
 spending time ngan dy kat sn,but bukan dia sowg saja k..ada lagi kengkawan yg laen.
kami ber BBQ segala kat sn..hahaha
best moment ever sem nie..HAHA tp sayang seribu n beribu-ribu-ribu-ribu kali sayang lar
KAMI XAMEK PIC POWN MASE KAT SANA..!
such a waste kn..dh r pemandangan dy cantik glew kowt,air yg jernih..huhu
xcukop dengan sekayu kami berpicnic lak kat Tasik Puteri berdekatan dengan UiTM Bukit Besi.
kat situ kami berkenalan lagi...now about how life dy kn
for me dy seorang yg independent.sangat suka dgn  character dy.
selesa ada dengan dy,sekurangnya x awkward oke..huhu
nampak x sengaja kat situ..HAHA
actually beb,syg ko cgt2 lar kn..thanx ea temankan dax kecik sowg nie,layan kerenah dy yg xda sape nk jaga nieyh..huahuahuahua
n one more thing, mmg aku xnk bagi ko alek pown mase tuh..xpuas dok berkepit ngan ko..HAK3  
ada mase ite lelepak agy keyh :))
TATA~~